HTML

Pénzbehajtás

Ti hogy hajtjátok be a tartozásokat? Tapasztalatcsere, talán egy könyv is lesz belőle, ha segíteni fogtok. :)

Friss topikok

  • igazimonguz: Ha a bírósági végrehajtó is eredménytelen, akkor mit lehet tenni? Tehát, aki hallja adja át: Jog... (2013.02.08. 18:11) Folytatom a blogot - és a pénzbehajtást is
  • NaNeCorp: most 2011 év vége van! Nem irtál valami sokat, akkor most azt tételezzük fel , hogy behajtottad, v... (2011.12.02. 15:22) Sz.: "A héten rendezem!"
  • Szabó Tünde: Kedves sorstársak! Ha nem is 100%-s a dolog, de igen meglepődtem magam is, amikor újra elolvastam... (2008.07.03. 14:25) Pénz és becsület project
  • minni: Azzal, hogy Istent emlegeti, csak meg akar hatni. Attól, hogy hívő, még nem kell megszánni. Aki ne... (2008.01.16. 13:47) Fejlemény
  • dd: Igen, itt te vagy a hibás. Még ismerősnek sem szabad csk úgy adni pénzt, nem hogy egy idegennek fé... (2007.12.19. 05:52) Aurarius

Linkblog

Szánalmas próbálkozásaim...

2007.05.16. 15:39 DTJ


           
               
               
               
                    (Másolat az Index fórumáról, ott most jobban pezseg az álet. Peig azt hittem, vagy úgy tudtam, hogy az Origo az erősebb.)

Benja, nem vagyok sértődős, nyugodtan nevezheted ostobaságnak is. Viktimológia is van a világon, nem igaz?

Csak azért bátorkodtam egy utalást tenni arra, hogy mi izgat a legjobban, amit következő hozzászló vetett fel, vagyis hogy ez egy ilyen világ.

Pareto elv.

Fel is osztoma világot a Pareto-elv szerint: 80% szemét, aki nem tartja a szavát, 20% aki nem az, tudja és gyakorolja, hogy mi a gentleman agreement. Jellemző egyébként hogy az erről szóló nemrég inditott topik el semi indult, annyire nem érdekel senkit.

Mindenesetre én most azt tanulom, hogy hogyan azonositsam a 20%-ot, akikkel élni és mukákat csinálni akarok, sokkal tágabb nekem ez a kérdés, mint hogy nem adnak meg 1-2 milliót az emberek. Igaz, a legrégibb követelés már 10 éves, majd mesélek róla, és az ugye 9 millió bánja.

Összefoglalva rossz üzlet (volt nekem) nem tudni azonositani, hogy ki melyik csoportba tartoozik, vagy megforditom, iszonyú nagy üzlet lenne egy olyan zárt körű klub, amelyben csak 20%-osak vannak.

Na ugye ezt meg hogy lehet kideriteni? Hát az iwiw-en.

Vagyis a szánalmas próbálkozásom, amely, megvallom, eddig kudarcot vallott, a sokmilliós veszteségek még akkor is JÓ ÜZLETNEK BIZONYULTHATNAK, ha minden tartozást ünnepélyesen elengedek, viszont mindent megirok, hogy a feketistán szereplő emberekkel vigyázzon.

Szólj hozzá!

Címkék: próbálkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://penzbehajtas.blog.hu/api/trackback/id/tr4576820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása